Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Novi Sad
30.01.2018.
16:01 > 16:40
Nemar ljudi koji stvara divlje deponije i uništavaju zelenilo u najvećoj meri plaćaju građani kroz budžetski fond za zaštitu životne sredine, rečeno je na konferenciji povodom predstavljanja projekta "Pare nisu problem, para ima - Gde se troši ekološki dinar u Novom Sadu?"
  • /

    31.01.2018 08:12
    /
    Nestale su i pare za izmestanje marine a od tog dinara bi trebalo rascistiti dunav izmedju ribarca i brodogradilista.
    Ko zna koji je sve kancer je bacan tamo jos tokom dragih komunista

    A neki moroni bi tamo da budu u hoh flatevima
  • Gordana

    31.01.2018 07:42
    Mini deponije
    Periferni delovi grada kao košmar, posebno gde je niska gradnja. Sakupljači sekundarnih sirovina viškove razbacuju gde stignu, a Čistoća ni pod razno neće da pokupi džakove koje građani stave pored svojih kanti, građani ( većina ) skupljaju razbacano đubre, ali nemaju kuda da ga odlože. Veoma retko se postave veliki kontejneri za krupan odpad. Neretko se pale lomače. Dakle, nije problem građanstvo nego izuzetno loša organizacija posla u Čistoći. Da mi je znati koja je stranka tu zajahala?
  • Oliver N

    31.01.2018 07:24
    Jel neko prosao Temerinskim putem od najlona prema izlazu iz grada? Duz cele ulice divlje deponije, a ni put koji vodi ka ulazu u deponiju nije nista bolji. Ne primecujem da uopste uklanjaju to smece, a bregovi su sve veci i veci.
  • Mila

    30.01.2018 22:27
    Muljanja naočigled svih nisu ništa novo kod nas, ali kad vidim konkretne brojke kao da mi je neko opalio šamar bez razloga-budem besna i tužna i osećam se bespomoćno. A grad-ruglo, ujutro upišan i us*an sam centar grada, ako nam to nije dosta onda ne znam zaista šta je, možda onaj velelepni doček na ulazu u grad kulture-deponija? Ovi grabe dok mogu a mi ili ćutimo ili smo u takvoj nezavidnoj situaciji da nemamo kad da mislimo još i o tome. Nekolicina se trudi da uradi nešto povodom toga ali sabotaže su takve da je brinuti za okolinu postao rizik. A mogli bismo biti prava mala ušuškana zelena država jer potencijala imamo, međutim neko bi radije zbog sitne zarade sipao otrov u reku i tako oštetio buduće generacije, pa i svoju decu, nego što bi ispao čovek...i zbog toga ispaštamo svi! :(
  • Rada

    30.01.2018 22:16
    Hvala Vam sto ste me obavestili gde ide moj "dinar"svakog meseca.Kazem Vam hvala,zato sto sam pre neki dan bas na ovom portalu to pitanje i postavila.
    Sada mi je razjasnjeno,potvdjeno ono sto sam i predpostavila.
    Jednostavno je da traze ova preduzeca novce,ali mi vec njima placamo.Isto preko racuna,svaki mesec.Ako Vam je stalo i da vam obraz ne ostane ukaljan,trazite te pare nazad,a mi da nastavimo da placamo i da se sredi sve sto ste rekli da bi trebalo.Kazete da para nema za te i te projekte koji nama gradjanima znace.Ako ne moze to da se sredi,pa jednostavno je,ne bi trebalo vise ni da placamo.Znaci hocemo da nam grad bude cist i da imamo deponiju koja nece goreti,da se sanira i sve napravi da "bude u funkciji".
    Samo,znaci samo,para nema! Izvlace Vam ova dva preduzeca koji imaju dobre plate(zbog nas),bonuse na plate i od Vas.
    Vi ne mozete da ostvarite ono sto struka nalaže.
  • rasprostiranje porem

    30.01.2018 21:12
    "Sta ćete raditi i čime ćete se baviti dragi moji studenti"? Bejahu reči dobrog profesora Ace koji više nije mogao da se nadglasava sa amfiteatrom punim zaštitara i grafičara. "Znam" reče pa dodade:"Zaštitari će skupljati smeće a vi grafičari ćete ih slikati"!
    Nema rešenja jednačine bez discipline.
  • Nikola

    30.01.2018 21:11
    Rekose Jezdimirovici... sto nisu rekli koliko oni imaju udruzenja i koliko su para uzeli od tog istog ekoloskog dinara! Ma dajte vise, dosta mi je tih sto vicu " drste lopova".
  • Veronika

    30.01.2018 19:42
    eko -taksa ?
    Da li sam dobro razumela? Za sakupljanje otpada sa javnih površina, Čistoći se daje novac od eko-takse? Za njihovih 550" zaposlenih", se već iz budžeta izdvaja 520 miliona i to bi trebalo da bude za, znam da će im zvučati čudno i možda čak neverovatno, ali za ČIŠĆENJE GRADA. Čišćenje podrazumeva i sakupljanje otpada sa javnih površina. Kako je moguće da im se to duplo plaća i ko to odobrava? Ako budu i dalje odbijali da čiste lišće, kad ga se nakupi, mogli bi da traže sredstva za raskrčavanje javnih površina. Šta oni podrazumevaju pod saniranje javnih površina? Dati Čistoći i Zelenilu da raspolažu eko- fondovima je isto ko dati zecu da čuva kupus. Ako plaćamo, hoćemo da znamo kako se i na šta KONKRETNO troši novac. Koje su to javne površine sanirali i koliko je naplaćeno za koju lokaciju? Šta su odradili za 159 miliona? Ova sredstva su prikupljena za zaštitu sredine, a ne za čišćenje grada, za koje se već izdvaja neopravdano mnogo sredstava i nikako nije prihvatljivo da ova dva preduzeća koriste išta iz ovih fondova. Videli smo da su vešti u trošenju novca, vreme je da nam pokažu da su sposobni da OČISTE GRAD. U suprotnom, smeniti prvo onog ko ih organizuje.
  • Lala

    30.01.2018 19:24
    Trosi se za sendvice.
  • Ekolog

    30.01.2018 19:00
    Tehnologs
    Dragice, znači da taj novac od 30 miliona dinara, pa puta 10 godina, nije uložen u prave NVO, tih NVO nema nigde u medijima (ili ih ima samo nekoliko), zato svake godine gradska uprata za ZŽS baca novac u vetar....jer nema efekta. Iste deponije, isti problemi...
    Nevladine organizacije koje dobijaju novac za projekte iz oblasti ŽS su često registrovane na istoj adresi, osnovane par meseci pre objave konkursa...itd
    Sve znate i sami, šta da vam pričam.
  • bokica

    30.01.2018 18:29
    vracarina
    nas novac odlazi za potkupljivanje svih struktura u ovoj drzavi kako bi radio aktivni otpad nesmetano ulazio u zemlju!!!!!
    Gospodo ekolozi organizujte neki protest zbog ekoloskih katastrofa koje se nalaze u novom sadu ,dajte jednom da pocnremo borbu za zdravlje nase dece!!!!!!
  • Ljut

    30.01.2018 17:48
    .....
    A,sta je sa radioaktivnim gromobranima!? Pisali smo peticiju komsije iz cetiri ulazs odneli u mesnu zajednicu u nosili u jkp "Stan" kod g/dje Nikolin,predali u gradski kući kroz pisarnicu I nista..... Dodjite u Dusana Danilovica da ih vidite.... Sramota
  • Lola

    30.01.2018 16:49
    Koristi se ekodinar zs izvlacenje para eto za sta i za finansiranje prekobrojnih likova u zelenilu i cistoci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna